EuroLOggen ønsker alle en god påske

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Påskeharen er i mange land sympolet på påske og ikke kyllinger.

EuroLOggen ønsker alle en god påske, om enn innstengt.

EuroLOggen ønsker alle sine gamle og nye lesere en god påske. Det blir hjemmepåske for de aller fleste på grunn av situasjonen. Om det betyr at det blir en stille uke gjenstår å se.

Norge er blant de land i verden som har flest "påskedager" fri siden vi starter allerede skjærtorsdag, mens i andre land, selv katolske er det kun 2.påskedag mandag som er helligdag. Ferie derimot har en rekke land som gir skoleferie som regel uka etter påske ofte kalt karnevalsferie.

I en rekke land er det innført strenge utgangsforbud, langt strengere enn i Norge. I Tyskland har man forbudt forsamlinger på mer enn to personer dersom det ikke er i samme næreste familie. I Belgia er det strenge regler for hvor lenge og hvor langt kan  gå fra egen bolig. I Frankrike må man ha med et ferdig utfylt skjema som forklarer hva man gjør utendørs. Nå er det kommet en egen app som erstatter papirversjonen.

 Det samme gjelder i hovedsak i Italia og Spania hvor påskemessene og prosesjoner er innstilt, mens det er litt slappere i Storbritannia selv om de nå har strammet inn nylig. Tiltakene gjelder tilover påske og man snakker om at demå forlenges til mai, kanskje juni.

"Hytteforbudet" er innført i de fleste land. Det er ikke tillatt å bruke sine "sekundærboliger". Brusselboere får ikke reise ut til den lille belgiske kysten.  Parisere får ikke reise til sine feriehus ute i provinsen og så videre. Krisepakke på krisepakke er bevilget, men hele økonomien står stille og vipper og venter på at  man kan starte opp igjen en gang over påske.

Men når er det ingen som vet.

God Påske.

Den kan bli lengre enn vanlig.