eu tar ladegrep

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Adobe Stock/LO Du skal ikke ha andre ladere enn våre, sier EU.

EU tar et nytt ladegrep.

En lader er en lader er en lader. Det er vel slik en vanlig forbruker tenker og nå også EU-kommisjonen. Denne uken prøver den mektige EU-kommisjonen seg på å ta et nytt ladegrep. Det dreier seg om ladekontakter til alle mulige og umulige elektroniske duppeditter. Heretter skal det kun være EN type som skal kunne brukes på alle typer mobiltelefon, PC'er eller annet. Den heter USB-C.

Det vil si først skal de 27 medlemslandene i EU bli enige og det kan ta et par år. De har prøvd det før med en viss suksess. Antall varianter er visstnok redusert fra 30 til kun tre.

Den mest gjenstridige som nekter å innordne seg et frivillig EU-diktat, er den amerikanske giganten Apple som har sin egen type og som alle dets brukere er velkjente med.

EU har siden det indre marked ble lansert i 1986 ivret for felles tekniske standarder for å lette den frie flyten av produkter. Blant disse er det nå mulig, nesten, å bruke sin medbrakte barbermaskin eller hårtørrer i hele EU med en type støpsel, med unntak av Storbritannia, men de er jo ikke lenger med.

Det er det USA og amerikanske produsenter som er havnet i søkelyset eller skuddlinjen og som gjør at EU tar ladegrep. Duell ved daggry i Europaparlamentet blir det neste. Hvem blunker først?

Les mer.

 

 

 

Så får vi se om EU får det slik de vil:

"-Du skal ikke ha andre ladere enn våre".

Vi snakker selvsagt ikke om politikk, men bare om teknikk.