En sommer er over......

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Maskot / NTB Med sommeren kom også uteserveringen tilbake

En sommer er over......

En sommer er snart over og nyhetsbrevet EuroLOggen er tilbake etter en lang ferie. Oslo fikk sin varmeste sommer på lenge med hele 7 9 sommerdager over 20 grader, mens Tromsø fikk sin kaldeste julidag som er målt som var 6,5 grader den 20. juli. Vi prøver å oppdatere deg på noen av de politiske begivenhetene som kanskje gikk hus fordi du var i feriemodus. Vi ser framover mot et viktig valg for Europa, nemlig i Tyskland 26. september.Fra nabolandet Sverige kom beskjeden i forrige uke om at den svenske statsministeren Stefan Löfven synes at nok er nok og at han gir partilederjobben og dermed kanskje også statsministerjobben til en annen.

I Norge har valgkampen startet, en begivenhet som er viktig i Norge, men som vekker liten oppmerksomhet utenfor landets grenser.

Koronasituasjonen er nå i de fleste land i Europa tilbake på rødt, slik den også var før man løsnet litt på restriksjonene i et slags løssluppent feriehumør. Høye vaksinetall demper ikke smitten blant de som ikke er vaksinert, men antall innleggelser øker ikke tilsvarende.

I Danmark fortsatte sykepleierstreiken på niende uken før regjeringen grep inn og omgjorde et nedstemt meklingsresultat til lov, en sjelden foreteelse i dansk arbeidsliv for partenes uavhengighet nærmest er hellig.

I Norge nærmer det seg et regjeringsskifte, men hvilke partier som skal inngå forblir et spørsmål som selv ikke EuroLOggen kan svare på. Ikke ulik situasjonen i Tyskland.