Danmark mens vi venter

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
De fagorganiserte ha godtatt lønnsoppgjøret.Nå gjenstår de lokale forhandlinger.

Danmark: Mens vi venter på økt lønn.

Danske fagorganiserte har med nær 80 prosent sagt ja til en ny treårig lønnsavtale idet private området. Men nå har arbeidsgiverne begynt å advare mot at de lokale lønnsøkninger som ligger i det danske system, kanskje ikke blir så store likevel om det overhodet blir til noe.

Store deler av "byggeriet" er lukket ned, boligmarkedet  skjelver og et nybyggsalg som er i ferd med å stupe. Da blir det ikke så lett å få mere penger inn på lønnskonto, sier en av lederne på arbeidsgiversiden i bygge bransjen Lars Storr-Hansen.

Men i Metallarbeiderforbundet er lyden en annen. Claus   Jensen som leder det mektige Metallarbeiderforbund fnyser av påstanden og sier at om tre år er koronaen vekk og dansk industri har fram til nå forbedret sin konkurranseevne og bedriftene har tatt ut hyggelige overskudd.

Det siste vil det forøvrig bli slutt på for foretak som får offentlige penger for å avdempe situasjonen. Det samme gjelder for danske virksomhet som har registrert sin virksomhet i skatteparadiser. Null offentlig støtte til dem.