Fagforeninger oppfordres til å støtte TV-aksjonen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Fagforeninger oppfordres til å støtte TV-aksjonen

Årets TV-aksjon som går av stabelen 18. oktober, er tildelt WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet.

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Sammen skal vi redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene!

LOs sekretariat har vedtatt å bevilge kr. 400.000,- til årets TV-aksjon. I tillegg inviteres forbund, fagforeninger, klubber og lokalorganisasjoner til å engasjere seg i denne dugnaden, både ved å gi økonomiske bidrag, melde seg som bøssebærere eller på annen måte involvere seg i aksjonen.

Årets aksjon vil bli noe annerledes enn tidligere ved at det blir digitale bøsser. De som ønsker å delta kan gå inn på www.blimed.no og registrere seg og lese mer om hele aksjonen, eller kontakte lokal fylkesaksjonsleder https://blimed.no/kontakt/ditt-fylke/

Regionkontoret har opprettet en digital bøsse via Spleis som heter LO Trøndelag, hvor bevilgningene blir registrert. Vi oppfordrer organisasjoner, lag og foreninger til å benytte denne ved å gå inn på linken https://spleis.no/s/lotrlag20

Det oppfordres også til å dele i sosiale medier, bruke bannere og logoer som angår aksjonen for å få stor oppmerksomhet rundt denne viktige saken.