«Oppad - utad - fremad og aldri tilbake»

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

«Oppad - utad - fremad og aldri tilbake»

Martin Tranmæls ord inspirerte sist helg 140 ungdommer fra LOs forbund i Trøndelag!

1. - 3. november var ungdommer fra hele Trøndelag samlet på Hell for å delta på "Felles ungdomskurs" i regi av LOs distriktskontor i Trøndelag. Kurset har for mange ungdommer blitt en tradisjon, og en arena for læring og sosial samling med ungdommer fra hele LO-familien.

"Jeg kommer tilbake år etter år fordi jeg møter fine folk her, det er sosialt og jeg synes det er en interessant arena for å lære og tilegne meg ny kunnskap" sier Charlotte Øystrøm som deltar for 8. året på rad. "Fint å være en del av fellesskapet som LO-familien er, ville ikke vært det foruten."

Kurset hadde et variert program hos de ulike forbundene i tillegg til felles samlinger. Ungdomssekretær Amund Losen Moholdt ønsket velkommen på fredag og startet kurset med en god innføring i temaet «Hva er fagbevegelse?». Lørdag bød på historisk tilbakeblikk med Jan Thore Martinsen hvor han innledet om arbeiderbevegelsens historie med et spesielt fokus på trønderen Martin Tranmæls historie og betydning for dagens samfunn. Avslutningsvis søndag fikk alle en grundig innføring i personlig økonomi fra SpareBank1 SMN med Tore Bull Hedel, Kevin Hovdal Holmli og Øistein Elverhøi.

Ungdommenes tilbakemelding er udelt positiv. "Det er fint å være en del av fellesskapet som LO-familien er - ville ikke vært foruten" sier Øystrøm.