Stopp vold mot kvinner!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Stopp vold mot kvinner!

LO har sluttet seg til årets 16-dagerskampanje og FNs Internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner 25. november.

Årets 16-dagerskampanje for avskaffelse av vold mot kvinner og jenter retter søkelyset mot partnervold. Engasjer deg du også! #BliForbanna #StoppVoldMotKvinner

Én av tre kvinner i verden opplever fysisk og/eller seksuell vold i løpet av livet. For å få slutt på volden må vi utfordre og endre de underliggende maktstrukturene som diskriminerer kvinner og jenter.

25. november - 10. desember markerer LOs familie- og likestillingspolitiske utvalg i Trøndelag sammen med FOKUS en digital utstilling om presenterer 15 kvinner og deres historier på www.16days.no og FNs Internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner 25. november.

Ulike organisasjoner vil belyse offentlige bygg i orange – som er kampanjefargen. En viktig del av kampanjen er at det er utarbeidet en rapport og noen felles krav til myndighetene som skal overrekkes 9. desember.

LOs regionale utvalg for famile- og likestillingspolitikk i Rogaland inviterer 25. november til nettmøte om vold, trusler og trakassering i helse- og sosialsektoren.

Engasjer deg du også og bruk gjerne #bliforbanna og #stoppvoldmotkvinner på sosiale media for å sette lys på vold mot kvinner!