ukens tillitsvalgt

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Ukens tillitsvalgt

Denne uken er det Magne Melsæter, som er ukens tillitsvalgt.

Navn: Magne Melsæter

Bosted: Ålesund

Fritidsinteresse: Musikk

Arbeidsplass: Scandic Parken

Tillitsverv: Klubbleder

Har du noen tanker om det å være tillitsvalgt generelt?

 Det å være tillitsvalgt innebebærer at du representerer en gruppe personer, og i mitt tilfelle, de i min bedrift, som er medlemmer av Fellesforbundet. Jeg er et bindeledd mellom mine medlemmer og ledelsen. Jeg bistår mine medlemmer i generelle arbeidvilkår. Jeg bistår medlemmene i både enkeltsaker, og kollektive saker.

I mitt virke som tillitvalgt har jeg som ansvar å følge opp saker som blir berørt av arbeidmiljøloven. Videre bruker jeg Hovedavtalen mellom LO og NHO som er et sett tariffregler som gjelder for medlemmer av LO og NHO. Her er § 2,3 til stor nytte. «Tvist mellom berift og arbeidstaker skal søkes løst ved fohandling mellom bedrift og tillitsvagte.» Så har jeg en tariffavtale som gjelder spesifikt for min bransje.

 

Hvordan er det hos dere akkurat nå?

 Vi går nå inn i den 10. måneden med permitteringer. Fremtidsutsiktene er ikke forutsigbare. Både bedriften og de ansatte er helt avhengig av den stønaden vi har fått til nå. Utfordringen er at remmebetingelsene er svært lite forutsigbare.  Vi skulle hatt en bredere horisont på våre rammebetinger. 

Har du tips til positive aktiviteter i denne situasjonen?

 Arrangerte internt Tapasjulebord for familen i helgen. Tok på oss finstasen, og hadde en koselig lørdagskveld. Det å prøve å lære seg noe nytt, kan få tankene over på noe positivt. I vår lærte jeg meg litt om regneark og powerpoint.  Siden jeg leser noter, har jeg også prøvd å lære meg litt pianospill.

 

Er det noen du vil gi en spesiell takk/honnør til i disse tider?

 Jeg vil gi en honør til arbeidtakerorganisajonene, arbeidgiverorganisasjonene, og politikerne for de «ordningene» vi har i landet vårt. Det som gjør at vi kan være permitterte, syke, takle en krise, uten at vi går til grunne. Det er det som gjør Norge til et trygt land å bo i.

Andre ting du gjerne vil dele med andre i LO fellesskapet?

Demokratiet vi har i dette landet er fantastisk. Fellesforbundet arrangerte nettmøte med vår partiledere i juli og august. Det å kunne snakke til landets ledende politikere, og føle at du blir lyttet til, samt at noen politiker tar tak i dine saker å prøver å gjøre noe med dem – FANTASTISK! Det kaller jeg demokrati.

 

Ytringsfriheten er annen viktg sak. Bruk mediene til å uttrykke dine meninger, og å påvirke de som har makt til å endre/styrke rammebetingelsene våre.