Hvilke fagligpolitiske saker vil du se i valgkampen 2023?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Hvilke fagligpolitiske saker vil du se i valgkampen 2023?

Sett av lørdag 22. april, for da samles tillitsvalgte i foreninger og lokalorganisasjoner til avspark før valgkampen i kommune- og fylkestingsvalget. Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole i Ringsaker holder hus og mat for oss denne dagen.

Det nærmer seg valg igjen, og denne gangen avgjøres hvem sitter i føresetet for din kommune eller fylkeskommune etter valget. Hvordan det blir, avgjøres mye av hvem som slår an tonen i valgkampen.

Gjennomslag for faglige krav?

Vi kan ikke si at det er våre fagligpolitiske saker som står høyest på dagsorden for tida. Ikke fordi det ikke er noe å skrive hjem om, for det har nettopp vært viktige og store gjennomslag for fagbevegelsen det siste 1 1/2 året. Vi har fått

  • Doblet fagforeningsfradrag
  • Styrket retten til hele, faste stillinger
  • Flere læreplasser
  • Fjernet adgangen til generell midlertidig ansettelse

Det fremstår som åpenbart at andre saker overdøver det vi kjemper for og er opptatt av. Det er absolutt ikke til å undres over at både krig og strøm vinner fokus, det er den verden vi tross alt lever i.

Definisjonsmakt

Men er det høyresida som skal få lov til å definere den debatten i uoverskuelig framtid? Og skal deres betraktninger få lov til å splitte oss i troen på fellesskapsløsninger? Vi mener "NEI", og på samlingen 22. april skal vi finne måter å få våre saker på den politiske agendaen, samtidig som vi tar på alvor det som berører folk med tanke på egen økonomi og sikkerhetssituasjon. 

Sett av 22. april i kalenderen

Sammen med oss denne dagen, er kandidater til kommunestyrer og fylkesting i hele fylket fra Arbeiderpartiet. Vårt fagligpolitiske samarbeid handler om å holde sakene høyt der vi har felles interesser i politikken. På samlingen finner vi sakene vi skal holde høyt sammen, og hvordan vi skal gjøre det hos oss.