ukas navn Anne

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av Anne Svendsvoll fra butikken hun jobber i.
Anne Svendsvoll, tillitsvalgt og mange jern i ilden. Her på jobb i Coop.

-sov ute i hengekøye, det er en opplevelse!

I denne utfordrende tida er våre tillitsvalgte viktigere enn på lenge. Vi ønsker å bli nærmere kjent med noen av de tillitsvalgte som hver dag jobber for at medlemmene våre skal ha det bra på jobb. Denne uka har vi snakket med Anne Svendsvoll som har flere viktige verv og er veldig samfunnsengasjert.

Navn og alder: Anne Svendsvoll, 53 år

Bosted: Farsund

Fritidsinteresser: Friluftsliv, toppturer, hage, strikking, politikk

Arbeidsplass: Coop Sørvest, EXTRA Farsund

Tillitsverv – både lokalt og evt. regionalt og sentralt: Liker ikke å ramse opp alt jeg har påtatt meg verv i, det er i meste laget, men jeg er engasjert og lar meg fort rive med og er tross alt heldig som får være med på så mye.

Hovedtillitsvalgt i Coop Sørvest, tillitsvalgt og verneombud  på EXTRA Farsund, Styremedlem i Agder og Rogaland Handel og Kontor, vara til Forbundsstyret i HK, Styremedlem i LO Lister, leder av lister stedsutvalg av HK, Regionrådsmedlem i LO Agder for HK, Ansattes representant i styret for Coop Sørvest, Kommunestyre-politiker i Farsund for Ap, medlem i Råd for personer med funksjonsnedsettelse i Farsund,  og vara i Lister Friluftsråd, ( det tror jeg var alle) 😊

Har du noen tanker om det å være tillitsvalgt generelt:

Veldig givende! Også veldig slitsomt og av og til i meste laget krevende. Men når jeg lykkes i å hjelpe medlemmer og når jeg får løftet viktige saker (og til og med får gjennomslag) da er det fantastisk å være tillitsvalgt! Jeg er veldig stolt over å få være hovedtillitsvalgt i et stort samvirkelag med 93 butikker. Det medfører mye reising (bortsett fra akkurat nå), men jeg trives på farten og jeg liker å treffe folk. Og så har medlemstallet i Coop økt betraktelig det siste halvåret, det er jeg veldig glad for, vi har lagt ned mye arbeid i å få flere med. 

 

Så noen spørsmål knyttet til den spesielle situasjonen vi har nå

Hvordan er det hos dere akkurat nå: Det er fint. Vi var forberedt på permitteringer, smitte og sykdom blant ansatte og krevende økonomiske tider. Men det har så langt gått veldig bra, ingen har vært permitterte (vi har 2400 ansatte totalt), lite sykdom og smitte blant ansatte. Gode tiltak har kommet raskt på plass i butikkene og de ansatte har taklet ny hverdag med masse nye rutiner og oppgaver på en fabelaktig måte! 

Har du tips til positive aktiviteter i denne situasjonen: 

Finn på noe gøy ute, vær turist på eget sted og sett av tid til å oppdage nye steder i nærområdet, og sov ute i hengekøye, det er en opplevelse!

Er det noen du vil gi en spesiell takk/honnør til i disse tider:

Først, de tillitsvalgte og verneombudene i butikkene, og klubbstyret mitt, for en innsats de har gjort! Så synes jeg Agnes i LO (red. Agnes Norgaard, Regionleder LO Agder) har vært kjempegod, veldig gode møter vi har hatt i Regionrådet. Regionkontorlederen i HK, Anne Lise, har også vært ekstra god å ha i denne spesielle og utfordrende tida.

Andre ting du gjerne vil dele med andre i LOfellesskapet:

Tusen takk til alle som tar på seg tillitsverv og som bidrar til godt samarbeid på tvers av forbund og standpunkt i saker.