Streiken er over

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Streiken er over

Etter sju uker med streik og flere runder hos Riksmekleren, ble til slutt LO Stat og Spekter enige natt til mandag 25. oktober, melder Fri Fagbevegelse.

Av LOs medlemmer var nær 120 kulturarbeidere ved Kilden tatt ut i streik. Streiken pågikk i syv uker. 

- Denne streiken demonstrerer viktigheten av å være organisert. Hvor godt det er å ha noen i ryggen når man opplever å bli urettferdig behandlet. Vi står sterkere når vi står sammen, sier regionsleder i LO Agder, Agnes Norgaard. 

Iløpet av streiken fikk LO Agder publisert flere støtteerklæringer til de streikende:

 

Kjære streikende kulturarbeidere,

 

Streiken som har pågått i litt over to uker, fortsetter. Dere er modige. Pandemien har allerede rammet dere hardt, men her står dere, side om side, og kjemper for deres rett. Retten til en rettferdig pensjonsordning. En ordning som gir lik pensjon til kvinner som til menn. En ordning det ikke skulle være nødvendig å streike for i 2021.

 

Kjære kulturarbeidere, kvinner og menn. Dere har vært tålmodige, og dere har vært rause. Nå krever dere deres rett, og det gjør dere ved å bruke det viktigste virkemiddelet vi har for et rettferdig arbeidsliv og en likeverdig pensjonstilværelse: Retten til å streike.

 

Vi står med dere til seier.

En solidarisk hilsen fra alle oss i LO Agder.

 

 

Kjære streikende, 

 

Nesten 120 av LOs medlemmer i Kilden er til nå tatt ut i streik. Fra 18. oktober tas ytterligere flere ut i streik, og vi vil da ha nærmere 900 medlemmer i streik på landsbasis. Det er medlemmer fra Fagforbundet, Creo og NTL.

Norge trenger kulturarbeideren. De siste årene med pandemi har vist oss hvor mye det kulturelle avbrekket kulturarbeiderne bringer oss, betyr.

Våre medlemmer kjemper for en rettferdig pensjon. En likeverdig, og livslang pensjon. De bruker sin stemme og står på sine krav. De protesterer høylytt etter å ha blitt fradratt ordningen de hadde. De er ved sin fulle rett, nå som de bruker det viktigste virkemiddelet vi har i et organisert arbeidsliv: retten til å streike. 

Arbeidsgiver har vist en manglende vilje til å lytte, og en manglende evne til å verdsette sine ansatte. Partene ble ikke enige da de møttes til tvunget mekling 30. september, og våre medlemmer har nå vært i streik i syv uker.

Streiken i kultursektoren demonstrerer viktigheten av å være organisert. Hvor viktig det er å ha noen i ryggen når man opplever å bli urettferdig behandlet. Vi står sterkere når vi står sammen.

Streiken handler om å behandle sine ansatte likt, og det handler om gjensidig respekt fra arbeidsgiversiden. Det handler om en verdig alderdom, og en pensjon å leve av. Det er en grunnleggende rett å bli behandlet likt, uavhengig av kjønn.

Kravet til kulturarbeiderne er ikke urimelig. Det krever rettferdighet, og vi kommer ikke til å gi oss før vi oppnår rettferdighet!

 

Kjære streikende, takk for at du står på.

Solidarisk hilsen fra LOs regionskontor i Agder.

 

 

 

Kontakt