Månedens Tillistvalgte- Christine Fredriksen

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Christine Fredriksen er månedens tillitsvalgte

Månedens Tillitsvalgte - Christine Fredriksen

Det var ikke helt planen hennes. Nyvalgt og fersk hovedtillitsvalgt. En vernepleier med de rette verdiene. En stilling der hun både er ruskonsulent, ungdomslos og koordinator for hasjavvening og jobber med "gaming". Alle gode ting er mange. Her kan du lese mer om Christine Fredriksen.

Arbeidssted: Grimstad kommune
Tillitsvalgt siden: 2019
Medlem i: FO (Fellesorganisasjonen)

 

Hvorfor ble du tillitsvalgt?

Planen var egentlig bare å være plasstillitsvalgt, men jeg ble likegodt hovedtillitsvalgt. Det var mange møter å gå på, og da kunne jeg like gjerne gå "all-in". Både plass- og hovedtillitsvalgte skulle slutte, FO hadde vært veldig synlige og jeg syntes det var litt for galt at det ikke skulle være noen her. Litt ut av komfortsonen, men det var viktig for meg at FO er tilstede.

 

Christine forteller at hun ikke har noe frikjøp og dette er utfordrende, og vil jobbe for å få flere medlemmer. Hun synes det er interessant å være en del av prosessene internt og kunne se hvorfor ledelsen tar de avgjørelsene som de gjør, og å ha en stemme inn. Hun er ganske fersk, men har allerede hatt noen få saker.

 

Hva er den viktigste lærdommen du har gjort som tillitsvalgt?

At jeg ikke trenger å stresse med det. Bare å begynne i en ende, ta en telefon, så løser ting seg etter hvert. Det er ikke noe å være så redd for. Så bruker jeg jo nettverket med de andre tillitsvalgte. Det er det veldig, veldig mye styrke i.

 

Hvis du kunne forandre kun én ting ved arbeidslivet i dag, hva ville det vært?

Det er et litt vanskelig spørsmål. Men jeg tenker på likelønn. Det er for store lønnsforskjeller mellom grupper som kan sammenligne seg med hverandre.

 

Hva er din drivkraft?

Jeg liker å ha mye å gjøre. Da er jeg effektiv. Dager med masse gjøremål gir meg energi, og jeg er fornøyd med meg selv. Så liker jeg å hjelpe mennesker. Det er kanskje en klisjé, men det er jo sånn det er.

 

Da Christine sluttet på sykehuset, overrasket det henne hvor mye hennes og kollegers kompetanse får innvirkning på politiske beslutninger i kommunen.  Å bli invitert inn til å påvirke disse for å bedre tilbudet i kommunen er en strek motivasjonsfaktor opplever hun.

 

Elsket diktator for en dag – hva er det første som står på agendaen?

Jeg er nok ingen diktator, så jeg merker at det er litt rart å skulle svare på det. Men det første jeg ville ha gjort er å bytte regjering!

 

Hva var ditt første møte med fagbevegelsen?

Jeg medlem i et annet forbund, som jeg ikke hadde så mye forhold til. Men de engasjerte folka i FO imponerte. Jeg synes også det er veldig bra med de arrangementene FO har i fylket. Det er et mindre forbund, og det gir en mulighet til å faktisk kjenne mange. Allerede nå kjenner jeg nesten alle, og da er det ikke noe negativt at vi ikke er så store.

 

 

Noen kjappe på rappen

 

Hvem var din barndomshelt?

Pappa.

 

Hvilken film glemmer du aldri?

Den blå lagune. Knis. Jeg og venninna mi så den, men det kan du ikke skrive.

Men jeg kommer ikke på noen andre. Den gjorde inntrykk i tenårene.

 

Hvem ville du stått fast i heisen med?

Bestevenninna mi. Da kunne vi fått litt tid alene.

 

Hvem ville du intervjuet med sannhetsserum?

Kanskje Per Sandberg.

 

Hva ville du bli når du var liten?

Jeg tror egentlig aldri jeg har hatt en sånn stor drøm. Det var nok litt tilfeldig at jeg valgte vernepleie. Men jeg følte at det var veldig riktig da jeg begynte på studiet.

 

Du vinner 5 millioner, men må gi vekk halve gevinsten, hvem ville du gitt den til?

Det var jo en drøm jeg hadde da jeg var liten. Jeg ville ha delt det mine nærmeste. Så ville jeg delt ut i fra hvem som hadde trengt det mest.

 

Hvilken egenskap ved deg selv ville da ha bytte ut, og med hva?

Man bør være fornøyd med den man er. Det viktigste jeg prøver å formidle i jobben min er å akseptere seg selv og bli glad i seg selv. Det føler jeg at jeg har klart. Vi har alle våre negative sider. Man må heller være bevisst de, og være seg selv.

Jeg kommenterer at det var et veldig godt "vernepleier-svar".  Hun smiler og vi ler litt av det.

 

Hva liker du best med deg selv?

Liker kanskje det at jeg er litt "rett fra levra".

 

Hva gjør du når du skeier ut?

Jeg er veldig glad i mat. Mat er viktig.

 

Hvilken actionhelt ville du vært?

Jeg har akkurat sett alle Avengers-filmene med sønnen min. Thor er den ultimate helten!