Bli med LO på førpremieren av filmen "Norwegian Dream"

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Bli med LO på førpremiere på filmen «Norwegian Dream» med spennende panelsamtale etterpå

Når: Fredag 10.mars, klokka 17.00 - 20.00, Arendal kino.

 

Om filmen: Robert (19 år) flytter fra Polen til Norge for å jobbe på en laksefabrikk for å tjene penger til seg og moren sin. Der forelsker han seg i norske Ivar (19 år), et forhold han må holde skjult for de konservative polske arbeiderne han jobber og bor sammen med. Når det bryter ut en streik blant arbeiderne på fabrikken blir Ivar med og støtter polakkene. Nå må Robert velge mellom penger eller kjærlighet (www.filmweb.no).

 

Om regissøren: Leiv Igor Devold er polsk-norsk filmregissør, født i Warszawa, vokst opp i Oslo. Han er utdannet ved den polske nasjonale filmskolen i Łodz. Han har regissert, skrevet og produsert over 12 dokumentarer og kortfilmer som har blitt vist på TV internasjonalt. Filmene hans er blitt vist på Annecy, Warszawa, BIFF, Kosmorama, Dubai, Beirut, IDFA og over 45 andre internasjonale filmfestivaler. De har vunnet Amanda for beste klipp, kanonpris for beste lyd, blitt nominert til beste skandinaviske dokumentar på CPH:DOX, vunnet Filmwebs publikums Kanon-pris for beste norske film i 2016 og blitt nominert til Prix Europa i 2017 m.fl. Til daglig er han førsteamanuensis ved institutt for kunst- og medievitenskap ved NTNU i Trondheim.

 

Om panelsamtalen: panelsamtalen vil foregå etter filmen, og vil være mellom regissøren selv og LOs egen Bård Nylund. Nylund er avdelingsleder for organisasjonsavdelingen i LO, og startet sin karriere som politiker i Arbeiderpartiet. Fra 2004-2005 ledet han  Homonettverket, Arbeiderpartiets nettverk for lesbiske og homofile. Fra 2011 til 2015 var han leder av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner. Nylund mottok, sammen med Anette Trettebergstuen, Sørlandets litteraturpris 2018 i kategori sakprosa for boka «Homo». Som moderator for samtalen har vi vært så heldige å få Emil Otto Syvertsen. Syvertsen vokste opp i et tradisjonelt hjem i Kristiansand, og var gift med en kvinne han fikk to barn med. Det var først da han ble skilt at han levde åpent som homofil. Syvertsen har jobbet i mange år som journalist i Fædrelandsvennen, og som lektor i videregående skole. Han var også aktiv i Skeive Sørlandsdager på 90-tallet.

 

LO har kjøpt opp en andel av billetter til filmen som vi deler ut til våre medlemmer. Ta kontakt med Martha om du ønsker billetter til førpremieren (kontaktinformajson til venstre i artikkelen). 

Kontakt