23 000 kan streike fra søndag

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
www.plainpicture.com

23 000 kan streike fra søndag

Det kan bli storstreik fra søndag morgen, om ikke LO og NHO blir enige i tariffoppgjøret med frist natt til søndag 11. april

Tariffoppgjør

- Få nyheter om tariffoppgjøret - meld deg på vårt nyhetsbrev

Meklingsfristen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO går ut lørdag 10. april kl. 24.00. Hvis partene ikke blir enige innen fristen, vil 23.548 arbeidstakere i NHO-bedrifter streike fra arbeidstidens begynnelse kl. 06.00, søndag 11. april.

Dette er i dag meddelt Riksmekleren og NHO.

Se oversikt over virksomheter omfattet av streikevarselet, sortert etter postnummer. Med forbehold om feil og at uttaket i noen tilfeller ikke vil omfatte hele bedriften.  

I tillegg er det varslet plassfratredelse fra samme tidspunkt for 2 456 ansatte i VY Buss i Spekterområdet.

- Vi har alltid som mål å bli enige, men er også forberedt på streik, om det blir nødvendig. Jeg konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt. sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

- Med dette streikevarselet viser vi styrken og solidariteten i frontfagsmodellen. Vi tar kampen for hele arbeidslivet mot NHOs provoserende krav om reallønnsnedgang, og stiller oss solidarisk bak kravet om et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, legger hun til.

Dersom det blir streik fra 11. april, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før den kan iverksettes. Se oversikt over virksomheter omfattet av streikevarselet, sortert etter postnummer. Med forbehold om feil og at uttaket i noen tilfeller ikke vil omfatte hele bedriften.