Elektrikerne i Traftec får tariffavtale

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-leder Hans Christian Gabrielsen sammen med de fem elektrikerne i Traftecs rogalandsavdeling på 1.mai-feiring i Stavanger. Foto: Arvid Erga.
LO-leder Hans Christian Gabrielsen sammen med de fem elektrikerne i Traftecs rogalandsavdeling på 1.mai-feiring i Stavanger. Foto: Arvid Erga.

Elektrikerne i Traftec får tariffavtale

EL og IT Forbundet og Traftec Norge AS er enige om å innføre landsdekkende tariffavtale i bedriften. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen åpnet sin 1.mai-tale med å gratulere de Traftec-ansatte medlemmene i El og IT Forbundet med seieren.

Tariffoppgjør

Mandag denne uka møttes partene til riksmekleren. Der ble de enige om å innføre en landsdekkende tariffavtale i bedriften. Fem elektrikere ved rogalandsavdelingen til Traftec har streiket for tariffavtale siden 18. juni i fjor, og uten enighet mandag vil streiken blitt trappet opp til alle avdelinger i bedriften.

- Vi er glad for å få på plass en landsdekkende tariffavtale i Traftec, og at våre fem medlemmer i Rogaland nå kan gå tilbake på jobb, sier Vidar Hennum, nestleder i EL og IT Forbundet.   

EL og IT Forbundet retter en stor takk til som har støttet oss i streiken, og til Rogaland Elektromontørforening og elektrikerne som stått i kampen i nesten et år.  

Enigheten innebærer at «Energioverenskomsten mellom EL og IT Forbundet og Energi Norge» gjøres gjeldende i bedriften fra og med 15. oktober 2019. Hovedtariffavtalen mellom LO og NHO gjøres gjeldene med en gang. Partene anerkjenner også at det er for lav organisasjonsgrad i selskapet, og at de skal jobbe for å øke den.

En tariffavtaler gir rettigheter utover loven. Avtalene fastsetter lønnsnivået, gir rett til AFP, sikre medbestemmelse og bidrar til rettferdig konkurranse mellom bedrifter.

Her er kretsmeklerens møtebok.