- En rettferdig streik

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
IStock

- En rettferdig streik

- Dette er en rettferdig streik for å rette opp i økonomiske skjevheter og grunnleggende krav til trygghet i arbeidshverdagen.  Det sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen i en kommentar til busstreiken i Oslo Viken.

Tariffoppgjør

Søndag 20. september gikk  3.800 bussjåfører i Oslo og Viken ut i streik etter at det ble brudd i meklingen fire timer på overtid natt til søndag. 

- Bussjåførene er en viktig yrkesgruppe som binder sammen landet. De har over år blitt hengende etter lønnsmessig, og har fått en stadig mer uforutsigbar arbeidshverdag. 

Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Norsk Jernbaneforbund og Fagforbundet er oppgitt over manglende vilje fra arbeidsgiversiden.

- Derfor streiker bussjåførene (Fellesforbundet)

- De dyktige bussjåførene har stått på i frontlinja under korona perioden og gjort en utrolig viktig jobb. Med risiko for egen helse har de stått på og kjørt våre barn til skolen og deg og meg til jobb. Det er ikke dugnad å gå ned i lønn.

Opptrapping fra lørdag

Streiken i bussbransjen trappes opp med over 4500 nye bussjåfører førstkommende lørdag. Da vil nesten 8500 bussjåfører over landet være i streik.

Les mer hos Fellesforbundet