Seriøsitetskrav også i luftfarten

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-leder Peggy Hessen Følsvik peker med fingeren og ser streng ut. Foto.
Berit Roald / NTB All honnør til alle kommunene, fylkeskommunene og andre virksomheter som har gått foran og sagt nei til Wizz Air, så lenge flyselskapet ikke vil la sine ansatte organisere seg, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Seriøsitetskrav også i luftfarten

LO-leder Peggy Hessen Følsvik mener det må stilles seriøsitetskrav i også når det gjelder luftfarten, på samme måte som det gjøres i offentlige innkjøp fra byggebransjen.

Luftfart

- All honnør til alle kommunene, fylkeskommunene og andre virksomheter som har gått foran og sagt nei til WizzAir, så lenge flyselskapet ikke vil la sine ansatte organisere seg, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Den siste uka har NRK og E24 omtalt lekkede lydopptak hvor WizzAirs toppsjef Váradi nok en gang langer ut mot fagforeninger og advarer ansatte mot å organisere seg.

- Dette er dessverre ikke spesielt overraskende. Og som Yngve Carlsen i Flygerforbundet så presist påpeker, så viser dette at Váradi er en bløffmaker som bevisst har forsøkt å lure norske passasjerer og myndigheter, sier Hessen Følsvik.

Hun ber alle flypassasjerer tenke seg godt om når de bestiller flybilletter.

- Dette er et flyselskap som driver med sosial dumping og bryter arbeidstakerrettigheter. Det er det ansatte som betaler regninga, og i tillegg blir det vanskeligere for seriøse norske flyselskap å overleve, sier Hessen Følsvik.

Leder i LO Luftfart Are Tomasgard understreker at ingen bør være i tvil.

- Vi kommer til å kjempe for retten til å organisere seg, for trygge vilkår både for reisende og ansatte. WizzAir er en fremmed fugl i den norske modellen. Enten må de tilpasse seg, eller så kommer de til å bli motarbeidet.