Streiken over – Mer trygghet for pilotene

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
En flyger styrer instrumentene i Cockpiten på et fly
I det lange løp er vi alle tjente med en trygg og forutsigbar arbeidshverdag for pilotene

Streiken over – Mer trygghet for pilotene

SAS-pilotene har kommet til enighet med SAS om en ny tariffavtale, som gir pilotene både ansettelsestrygghet og en mer forutsigbar arbeidshverdag. Streiken blant SAS-pilotene er dermed over.

Luftfart

- Vi i LO vil gratulere våre medlemmer i Norsk Flygerforbund og deres nordiske kolleger med et godt resultat i meklingen, sier LOs 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i en kommentar.

Etter en streik som har vart siden fredag 26. april, møttes partene til ny mekling hos Riksmekleren onsdag 1. mai, og etter mekling mange timer på overtid ble det altså oppnådd enighet om en treårig kollektivavtale. 

- Streik i luftfarten er alltid en krevende situasjon, der konsekvensene for tredjepart straks blir merkbare for et stort publikum. Men i det lange løp er vi alle tjente med en trygg og forutsigbar arbeidshverdag for pilotene, legger Hessen Følsvik til.

- Det aller viktigste for oss har vært å sikre at medlemmene våre ikke mister jobben og har ansettelsestrygghet. Det har vi lykkes med, og samarbeidsavtalene inngår nå som en del av tariffavtalen, sier Christian Laulund, leder for SAS-pilotene i Norsk Flygerforbund, i en pressemelding.