- Må akseptere fagforeninger

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av en flyving sett fra passasjersete
Canva Nå som Wizz Air åpenbart kommer til etablere seg i Norge så blir de pent nødt til å forholde seg til den norske arbeidslivsmodellen med fagforeninger og tariffavtaler, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

- Må akseptere fagforeninger

LO forventer at Wizz Air respekterer den norske arbeidslivsmodellen, når selskapet etablerer seg med baser i Norge. 

Luftfart

Det betyr at LO krever at selskapet aksepterer de ansattes grunnleggende rett til å organisere seg, samt kreve tariffavtaler.

Nå som Wizz Air åpenbart kommer til etablere seg i Norge så blir de pent nødt til å forholde seg til den norske arbeidslivsmodellen med fagforeninger og tariffavtaler, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Før dagens lansering i Norge har Wizz Air tatt avstand fra det organiserte arbeidsliv, som er helt grunnleggende i den norske samfunnsmodellen.

De respektløse angrepene vi har sett viser antikvariske holdninger vi overhode ikke har behov for i norsk arbeidsliv.

Frem til nå har vi sett at Wizz Air har stått for det stikk motsatte av det som ligger til grunn for den norske samfunsmodellen, der fagforeninger, tariffavtaler, et organisert og  anstendig arbeidsliv er helt grunnleggende.

Derfor har vi også sett at mange organisasjoner, aktører og andre har gjort som LO og gjort det klart at det er uaktuelt å benytte seg av Wizz Air så lenge de ikke respekterer fagforeninger og tariffavtaler som sørger for et anstendig arbeidsliv.

LO kommer til å være på vakt i fortsettelsen og mener norske myndigheter må ha øynene oppe.

 Gabrielsen peker på faren for overetablering og urettferdig konkurranse og en ikke bærekraftig prising av flybilletter.

- Billetter til en hundrelapp eller to er åpenbart ikke bærekraftig verken når det gjelder et sosial ansvarlig arbeidsliv eller i et miljøperspektiv.

Kontakt