Enighet i lønnsoppgjøret i industrien Fellesforbundet sikrer økt kjøpekraft og et bedre arbeidsliv

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Enighet i lønnsoppgjøret i industrien. Fellesforbundet sikrer økt kjøpekraft og et bedre arbeidsliv

Forbundsleder Jørn Eggum er meget fornøyd med et oppgjør som styrker kjøpekraften til medlemmene. Resultatet fra frontfagsoppgjøret gir en lønnsøkning på 3,7 prosent.

Lønnsoppgjøret 2023

– Vi har stått på for at vanlige arbeidsfolk skal sikres økt kjøpekraft. Nå får vi en lønnsramme som gir høyere lønnsvekst enn det som er forventet prisvekst. Det er en viktig seier for norske lønnsmottakere, sier Eggum.

– Gratulerer med et godt resultat i tariffoppgjøret i industrien. Fellesforbundet sikrer økt kjøpekraft, med en lønnsvekst på 3,7 prosent. Dette gir en god ramme for de oppgjørene som kommer etter. Det er viktig å løfte hele laget, ikke bare enkelte grupper. Dette resultatet bidrar til det, sier LO-leder Peggy Hessen i en kommentar.

Meklingen gikk 23 timer på overtid avsluttet Fellesforbundet og Norsk Industri meklingen på Industrioverenskomsten.

Riksmekleren la fram en skisse til løsning som partene aksepterte. Dette oppgjøret er frontfaget i Norge, og rammen for lønnsutvikling danner normen for de øvrige lønnsoppgjørene.

– Nå har vi levert et oppgjør som står seg godt i usikre tider. Vi sikrer bedriftenes konkurranseevne og velferdsstatens utvikling, samtidig som vi styrker kjøpekraften, sier Eggum.

Økt kjøpekraft

Resultatet inkluderer et generelt tillegg på 4 kroner, økning av overenskomstens satser og i tillegg får alle arbeidstakere innen tekstilbransjen et eget tillegg på 2 kroner. Minstelønnssatsene er økt med 10 kroner. Det skal også gjennomføres lokale forhandlinger.

– Dette er tøffe tider for mange. Prisene øker. Da er det veldig viktig at vi også får gode, anstendige lønnsoppgjør, sier Eggum

Les mer her:

https://www.fellesforbundet.no/aktuelt/nyheter/2022/enighet-i-frontfaget/

Rammebetraktning 2022.pdf (70 KB)

Kontakt

Pressetelefon

Vår pressevakt treffes på telefon og er døgnbemannet for presse

Telefon: 23 06 18 00

Epost: presse@lo.no