Myndighetene må støtte nytt industrieventyr

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Iris Loonen/Plainpicture/NTB

Myndighetene må støtte nytt industrieventyr

Når industrilokomotivene går sammen om å bygge fremtidens industri er det viktig at myndighetene støtter opp for å sikre at det blir realisert, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Klima og miljø

Statkraft, Yara og Aker Horizons inngår en intensjonsavtale om partnerskap for å produsere og utvikle en verdikjede for hydrogen og ammoniakk i Norge på Herøya. 

- Dette er særdeles gode nyheter. Det er industriutvikling som vil skape arbeidsplasser og redusere norske klimagassutslipp. Dette gir en mulighet for ny industriutvikling. Nå er det viktig at myndighetene støtter opp slik at dette prosjektet kan bli realisert, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen. 

Han viser til at en omlegging av produksjonen til Yara på Herøya, ikke bare vil være en stor utslippsreduksjon i Norge. Det er også begynnelsen på et nytt industrieventyr i Norge. 

- Norge må utvikle grønn industri. Dette er Norges største klimatiltak, og vil bli et viktig bidrag for å nå det målet. Vi tar avgjørende produksjon av gjødsel for verden inn i lavutslippssamfunnet og demonstrerer at vi klarer å gå i riktig retning, sier LO-lederen. 

Det er en forutsetning også i dette prosjektet at det er tilgang til kraft der anlegget skal stå.   

- Det understreker hvor viktig utviklingen av strømnettet og produksjon av kraft er for utvikling av ny industri og utviklingen i de ulike delene av Norge, sier Gabrielsen.