Earth Hour: Slå av lyset for klimaet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av en klokke i en grønn skog
Thomas Lambert/Unsplash/LO 28. mars slår vi av lyset en time for klimaet

Earth Hour: Slå av lyset for klimaet

Hvert år i slutten av mars slukker folk over hele verden lyset i en time for klimaet. I år faller Earth Hour på den 28. mars. LO oppfordrer alle medlemmer om delta i kampanjen!

Klima og miljø

Husk kl. 20.30 siste lørdag i mars!

Earth Hour er verdens største grasrotbevegelse for miljøet og tar sikte på å engasjere enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter over hele verden. Målet er å sikre oppmerksomhet om vår tids store utfordringer og at det haster å løse dem. Bevegelsen har vært avgjørende for å folkeliggjøre klimaengasjement over hele jorda.

WWF har arrangert Earth Hour i Norge siden 2009.

Fra Samoa til Cook Islands

Earth Hour starter klokka 20.30 i alle land, gjennom tidssone etter tidssone. Øygruppen Samoa er først i rekken mens Cook Islands får avslutte markeringen.

Siden starten har en lang rekke verdenskjente landemerker sluttet opp om markeringen og gått i svart: Eiffeltårnet i Paris, Colosseum i Roma, pyramidene i Egypt, Slottet i Oslo, Akropolis i Athen, Victoria Harbour i Hong Kong, Brooklyn Bridge og Golden Gate Bridge i USA, Sydney Harbour Bridge i Australia, Taipei 101 i Taiwan og Freedom Monument i Latvia.

Mer enn 180 land og millioner av mennesker verden over deltar. Bli med, du også! Alt du behøver å gjøre er å slå av lysene der du befinner deg, mellom kl. 20.30 og 21.20 siste lørdagen i mars.

Kontakt