Sommerpatruljens informasjonstjeneste har startet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Martin Guttormsen Slørdal/LO Media LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og ungdomsrådgiver Bjarne Lagesen frykter at flere unge kommer til å bli utnyttet i sommer.

Sommerpatruljens informasjonstjeneste har startet

LOs sommerpatrulje har i dag åpnet informasjonskanalene på telefon og chat. – I år blir sommerpatruljen svært viktig. Vi forventer stor pågang, sier ungdomsrådgiver Bjarne Lagesen.

Sommerpatruljen

LO har allerede blitt kontaktet av mange unge som har blitt permitterte, og av studenter som har fått beskjed om at sommerjobben de var lovet, ikke blir noe av.

– De som er nye i arbeidslivet, har ofte mangelfulle kunnskaper om hvilke rettigheter de har og hvilke lover og regler som gjelder. Erfaringen vår viser at de risikerer å bli utnyttet, og derfor er årets sommerpatrulje viktigere enn på lenge, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

En god start på arbeidslivet

Sommerpatruljens hovedhensikt er å bidra til at unge arbeidstakere får en god start på arbeidslivet.

  • Mange unge arbeidstakere og foreldrene deres har spørsmål om rettigheter og lover i arbeidslivet. Informasjonstjenestene våre er et viktig lavterskeltilbud der folk kan få svar på det de lurer på om dette, sier LO-leder Gabrielsen.
  • Vi antar at det vil være langt flere som vil kontakte LOs sommerpatrulje og informasjonstjenesten i år, sier Bjarne Lagesen ungdomsrådgiver med ansvar for sommerpatruljen.

Smittevernhensyn endrer årets patrulje

Årets sommerpatrulje, som er den 35. på rad, er planlagt ekstra nøye på grunn av korona. Den blir litt annerledes enn det vi vant til, forteller Lagesen.

– Vi skal fortsatt møte folk og besøke bedrifter, men avstandsregelen skal overholdes. Vi har også kjøpt inn 1.200 flasker med Antibac for å sikre håndhygienen til patruljedeltakerne, sier han.

Bedriftsbesøk skal skje på en annen måte enn før. Patruljene skal blant annet ikke oppsøke arbeidsplasser som NAV, sykehus eller institusjoner hvor det jobber helsepersonell.

Nytt i sommer blir «ringepatruljen», som er oppsøkende virksomhetene per telefon.

 

Du kan kontakte sommerpatruljen på telefon 416 16 666, LOs sommerpatruljes Facebook-side eller på epost sommerpatruljen@lo.no

Kontakt