teslastreik

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Svensk tekst om streik på Tesla

LO støtter Tesla-streiken i Sverige

-Uholdbart av Tesla å nekte å tegne tariffavtale, sier andre nestleder i LO, Steinar Krogstad.

Internasjonalt

Svenske IF Metall har tatt ut nesten 500 ansatte ved Teslas verksteder i Sverige i streik. Ved Teslas verksted i Malmö er det hentet det nå inn streikebrytere for å undergrave effekten av streiken.
- De er tydelige på at det ikke blir noen avtale, sier Veli-Pekka Säikkälä i IF Metall til Nyhetsbyrået TT.
Svenske havnearbeidere opp med å nekte lasting og lossing av Teslaer:
-Ingen havnearbeider i Sverige kommer til å røre en Tesla, sier sentralombudsmann i Transport Anders Gustafsson til Nyhetsbyrået TT.

Uakseptabelt streikebryteri


- Dette er et brudd på arbeidslivets spilleregler, og undergraver streikeretten, sier Steinar Krogstad. – Det kan ikke aksepteres at en bedrift tar seg til rette på en slik måte. LO Norge støtter selvfølgelig de streikende Tesla-arbeiderne i Sverige fullt ut, og vi er glade for at Fellesforbundet er klare til å ta denne kampen for å støtte sine svenske kamerater, sier han.

Forbundsleder Jørn Eggum i Fellesforbundet er klar på de vil støtte svenskene gjennom å nekte lossing av Teslaer til Sverige i norske havner.
– Vi skal blokkere svenske Teslaer fra å komme til Norge. Norge skal ikke være et transittland for at Tesla skal komme seg unna med streikebryteri, sier han til NRK;
– Vi har informert havnearbeidere både her i Oslo og i Drammen om at hvis svenske Teslaer kommer til disse havnene, så skal ikke de bli losset fra båtene til land, sier Eggum