Stopp volden mot det chilenske folket

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Istock

Stopp volden mot det chilenske folket

Voldsomme opptøyer har herjet i Chile. Opptøyene har til nå har kostet minst 18 menneskeliv, ifølge tall bekreftet av myndighetene. 2.410 er pågrepet og 535 skadd, ifølge den chilenske menneskerettsorganisasjonen INDH. Presidenten har innført unntakstilstand, dette er første gang det gjøres for annet enn naturkatastrofer.

Internasjonalt

Folkets opprør er mot regjeringens politikk. Den har medført  større forskjeller, ulikhet og undergraving av offentlige tjenester og pensjoner. Chile er det OECD-landet i verden med størst forskjell mellom rike og fattige.

Fagforeningene i Chile har lagt frem krav om reell deltakelse og medbestemmelsesrett i å sikre anstendige arbeidsvilkår, lønns og pensjonsvilkår, samt begrensning av arbeidstiden til 40 timer i uken.

LO følger situasjonen videre. LO leder Hans Christian Gabrielsen har sendt et brev til president Pinera der han oppfordrer presidenten å stoppe all vold og angrep mot det chilenske folket og starte en dialog med de chilenske fagforeningene som kan bidra til fred.

Les protestbrevet