Norsk Folkehjelp og LO: Volden mot sivile palestinere må fordømmes!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Mann vaier det palestinske flagget mot himmelen. Foto.
WILL OLIVER / EPA / NTB

Norsk Folkehjelp og LO: Volden mot sivile palestinere må fordømmes!

Situasjonen i Palestina har tilspisset seg over flere uker og ligner nå full krig. Etter de uprovoserte angrepene på sivile palestinere i Al-Aqsa moskeen sist fredag har volden eskalert. Det siste døgnet er mer enn 24 palestinere drept, blant dem er ni barn.

Internasjonalt

– Den uforholdsmessige voldsbruken og maktovergrepene vi er vitne til nå kan ikke tolereres av det internasjonale samfunnet. Volden er en del av villet israelsk politikk for å fortsette den folkerettsstridige utvidelsen av ulovlige bosetninger på okkupert, palestinsk jord. Nå må Norge bruke sin plass i Sikkerhetsrådet til å stoppe krisen som utfolder seg, sier Norsk Folkehjelps generalsekretær Henriette Westhrin og LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

– For å få slutt på Israels systematiske marginalisering og undertrykking av sivile palestinere må det handling til, og det må skje nå. Uten en sterk og konkret reaksjon fra det internasjonale samfunn står vi i fare for at situasjonen fortsetter å eskalere, med massive tap av uskyldige sivile som resultat, avslutter Westhrin og Følsvik.