LO krever løslatelse av fagforeningsfolk i Iran

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
LO-leder Hans-Christian Gabrielsen signerte i dag protestbrev til iranske myndigheter på vegne av LO.
Foto: LO/Kyrre Lien LO-leder Hans-Christian Gabrielsen signerte i dag protestbrev til iranske myndigheter på vegne av LO.

LO krever løslatelse av fagforeningsfolk i Iran

I dag sendte LO protestbrev til iranske myndigheter der det kreves umiddelbare løslatelse av fagforeningsaktivister og ledere. LO mener at Iran bruker såkalte "nasjonale sikkerhetslover" for å rettferdiggjøre sin undertrykkelse av lovlige fagforeningsaktiviteter.

Internasjonalt

I november 2018 organiserte arbeiderne på Haft Tape sukkerfabrikk i Khuzestan-provinsen i Iran, en fredelig protest utenfor de lokale myndighetenes kontor. Flere tusen arbeidere på sukkerraffineriet hadde ikke blitt betalt på flere måneder. De ønsket dialog med ledelsen, men selv om det var en fredelig protest, ble flere arrestert – blant andre tillitsvalgte Esmail Bakhshi og Ali Nejati, så vel som studenten Sepideh Ghalian. I ettertid har Esmail og Sepideh fortalt at tortur startet allerede rett etter arrestasjonen mens de ble kjørt til sikkerhetspolitiet.

1. mai 2019 ble LO videre informert om at det har vært voldelige arrestasjoner av dusinvis av medlemmer av Syndicate of Teheran Bus Company og studentgrupper under 1.mai paraden i Teheran. Medlemmer av Vahed Syndicate, Reza Shahabi, Hassan Saeedi, Vahid Fereydouni, Naser Moharamzadeh, Seyed Rasoul Taleb Moghaddam, Mohammad Ali Aslaghi og Asadollah Soleimani, og Farahnaz Shiri, er rapportert å være blant de aarsterte.

Les protestbrevet i sin helhet her.

Kontakt