Jernbanearbeidere fengslet for å protestere mot arbeidsvilkår

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Istock

Jernbanearbeidere fengslet for å protestere mot arbeidsvilkår

LO har skrevet brev til den Thailandske statsministeren for å gjøre myndighetene oppmerksomme på at fengslingen av de 13 fagforeningsmedlemmene som stod opp for de ansattes og passasjerers trygghet ved å nekte å kjøre tog som ikke overholdt tilstrekkelige standarder for sikkerhet, ikke er akseptabelt og brudd på internasjonale forpliktelser.

Internasjonalt

 

-Dette er et grovt overtramp på faglige rettigheter og enhver anstendighet. Ikke bare er det brudd med flere av ILOs kjernekonvensjoner, som retten til å organisere seg, og retten til å føre kollektive forhandlinger, men at de som arrangerte arbeidsstansen ble uforholdsmessig straffet gjennom å miste jobben sin, dømt til å betale overdrevne bøter, og risikerer fengselsdommer på flere år, kan i tillegg anses som et forsøk på fagforeningsknusing, uttaler seksjonsleder i internasjonal avdeling, Nina Mjøberg.
Hun fortsetter: Vi sender dette brevet for å gjøre myndighetene oppmerksomme på at deres handlinger ikke vil forbigås i det stille, og denne saken vil selvsagt tas opp videre i dertil egnede organer.

LO krever blant annet at Thailandske myndigheter føler opp sine internasjonale forpliktelser og at de umiddelbart:

-frafaller siktelsene mot de 13 arbeiderne.

-trekker tilbake de urettmessige bøtene utstedt og tilbakebetaler inndradde midler

-bekrefter at de respekterer retten til å organisere seg.

Les brevet her