Israelsk annekteringen av palestinsk land må forhindres

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av ien bevæånet Israelsk soldat på toppen av en grensepost.
FN og EU har kritisert Israels planer i harde ordelag. LO forventer at regjeringen står opp for de verdiene norsk utenrikspolitikk bygger på, herunder respekt for internasjonale kjøreregler og multilaterale styringssystemer.

Israelsk annekteringen av palestinsk land må forhindres

LO ber regjeringen fordømme Israels planer om å annektere store deler av Vestbredden.

Internasjonalt

Israels statsminister Netanyahu kunngjorde nylig at den nordre delen av Dødehavet og deler av Jordan-dalen vil bli annektert i løpet av et par måneder. Dette kan bety slutten på en tostatsløsning.

I et brev til utenriksminister Ine Marie Søreide ber LO om at regjeringen fordømmer planene, og ber den være pådriver for å avverge annekteringen.

-Onsdag 6. mai utstedte Israel byggetlllatelse til 7000 nye boliger på den okkuperte Vestbredden. Dette vil ytterligere komplisere forsøkene på å få i stand en fredelig løsning, sier LOs internasjonale sekretær Trine Lise Sundnes.

-Vi forventer at norske myndigheter reagerer overfor israelske myndigheter.

FN og EU har kritisert Israels planer om annektering i harde ordelag. LO forventer at regjeringen står opp for de verdiene norsk utenrikspolitikk bygger på, herunder respekt for internasjonale kjøreregler og multilaterale styringssystemer.

Les brevet her