Pride 2021: Kan du være deg selv på jobben?

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Maskot/NTB Et åpent og inkluderende arbeidsliv! Det jobber LO for.

Pride 2021: Kan du være deg selv på jobb?

LO vil ha et mer åpent og inkluderende arbeidsliv der LHBTpersoner kan være seg selv på jobb.

Et likestilt arbeidsliv

LO vil ha et mer åpent og inkluderende arbeidsliv der LHBTpersoner kan være seg selv på jobb. Vi skal ikke anta at alle er hetero. Vi oppfordrer derfor alle tillitsvalgte, arbeidsgivere og arbeidstakere til å bruke et kjønnsnøytralt språk.

Hvis du som medlem blir utsatt for diskriminering eller trakassering, har fagforeningen plikt til å sørge for rettslig beskyttelse for deg.

Åpenhet på jobb

Flere og flere lever åpent som lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT), men det er fortsatt nær 40 % LHBT-personer som ikke tør å være åpne på jobb.

Enten du er ung eller gammel, stor eller liten, så vises det ikke på utsiden hvem du forelsker deg i. Derfor er det opp til hver enkelt å velge om man vil leve skjult eller åpent.

Oftere holdt utenfor

LHBT-personer oppgir oftere enn heterofile at de opplever å bli diskriminert eller trakassert på arbeidsplassen. Den vanligste formen for diskriminering er opplevelsen av å bli holdt utenfor fellesskapet

Som tillitsvalgt, arbeidsgiver, arbeidstaker eller venn har vi alle et ansvar for å sørge for at menneskene rundt oss blir trygge på å være seg selv fullt og helt, og at de velger åpenhet uten frykt for å bli møtt med fordommer.

Hva LO vil: 

  • At LHBT-personer skal kunne leve i full åpenhet på egen arbeidsplass.
  • At LHBT-personer skal vernes mot diskriminering og trakassering på arbeidsplassen. Dette sikrer vi best med en sterk arbeidsmiljølov og et godt diskrimineringslovverk.
  • At LHBT-personer kan inneha alle typer stillinger innen kirke- og trossamfunn.
  • At LHBT-personer skal være trygge på at de kan tjenestegjøre i forsvaret og i andre yrker på lik linje med heterofile.
  • Jobbe internasjonalt for å sikre
    LHBT-personers rettigheter.