Advokathjelp for studenter som får trøbbel på leiemarkedet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Bilde av to smilende unge kvinner med flytteesker.
Foto: LOfavør

Advokathjelp for studenter som får trøbbel på leiemarkedet

Krever huseier å bruke stua di? Eller inviterer hun seg på vorspiel? LOfavør lanserer nå en kampanje med advokathjelp for unge og studenter som trenger hjelp til regelverket rundt husleie og leieforhold.

LOfavør

LOfavør har sammen med de mange forbundene i LO-familien nå fokus på medlemsfordeler for unge og studenter.

- I samarbeid med LO Student og HELP lanserer vi i dag en kampanje om hva LOfavør Advokatforsikring kan hjelpe med når det gjelder spørsmål rundt husleie og leieforhold, sier Terje O. Olsson, LO-sekretær med ansvar for LOfavør.

Mange unge utnyttes

Rundt studiestart og skolestart er mange er usikre på hva som skal stå i husleiekontrakten og hvordan forskjellige vilkår kan påvirke leieforholdet.

Advokatene i HELP forteller at de får inn saker mellom leietaker og utleier hele året, men det er ekstra trøkk på begynnelsen og slutten av skoleåret.

- Vi opplever dessverre stadig at leietakere blir utnyttet, og mange er ikke klar over sine rettigheter som leietakere eller hva utleier har lov til, sier studentrådgiver i LO Munir Jaber.

Ved oppstart av leieforholdet opplever mange at leiligheten ikke var som forventet. Det er mange om beinet i studentmarkedet, og man må slå til fort for å få tak over hodet. Da rekker man ikke å vurdere bostedet så nøye, forteller advokat i HELP Kathrine Hagen Finrud:

- Noen leier også usett. Det byr på negative overraskelser, dessverre, som manglende rengjøring og fuktskader.

- Advokathjelp løser problemer raskt

Underveis i leieforholdet får advokatene gjerne spørsmål om leietakeren må betale for ting som går i stykker, eller om utleieren kan ta seg inn i leiligheten uten tillatelse.

Etter leieperioden oppstår det typisk konflikter om ulovlig depositum, og diskusjoner om noe er ødelagt som følge av normal slitasje, eller om, og i hvilken grad, leietakeren kan klandres for skaden.

Advokat i HELP Kathrine Hagen Finrud forteller om en ekstra trøkk på begynnelsen og slutten av skoleåret i saker mellom utleier og leietaker.

- Vår erfaring er at mange av sakene løser seg ganske raskt når leietakeren får advokathjelp. Med LOfavør Advokatforsikring koster det heller ikke ekstra, sier Kathrine Hagen Finrud i HELP, som har omlag 150 ansatte advokater.

Advokathjelp til alle

Egentlig må man være LO-medlem for å få advokathjelp gjennom LOfavør.

- Men nå ønsker vi å stille kompetanse til rådighet for alle, også de som enda ikke er medlem av et LO-forbund, i spørsmålene om husleie og husleierett, sier Munir Jaber.

Torsdag 27. august kl. 11 til 12 blir det gratis webinar med advokater fra LOfavørs samarbeidspartner HELP om dine rettigheter som leietager og om husleierett.

- Send inn spørsmål underveis, og få svar fra dyktige advokater! Oppfordrer Jaber.

Her kan du lese mer om kampanjen og melde deg på webinar!