Vant prestisjetung konkurranse

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

Vant prestisjetung konkurranse

LO Ingeniør er stolte sponsorer av fremtidens racerbil og er veldig imponert over NTNU Revolve Studentene som tok sølvplass i tøff konkurranse mot studenter fra resten av verden.

LO Ingeniør Sist oppdatert:

Den elektriske firehjulsbilen Atmos som lages av Revolve NTNU vant nemlig 2. plassen i ingeniørkonkurransen Formula Student Germany.

Studentene beviste dermed at de er blant de beste i verden. Konkurransen består av rundt 120 lag og 3700 studenter fra hele verden og er blant verdens mest prestisjefylte og vanskelige ingeniørkonkurranser for studenter.

Bilen er sponset av LO Ingeniør, et alternativ for deg som er ingeniør eller ingeniørstudent. LO har nærmere 120.000 medlemmer med høyere utdanning. Mange av disse er ingeniører.

– Teamet har virkelig stått på hele året, og det er så flott å se at innsatsen har resultert i så fantastisk gode resultater, sier prosjektleder i Revolve, Cornelia Reme-Ness, i en pressemelding. 

NTNU-laget ble bare slått av AMZ fra ETH i Zürich. Og bare 25 poeng skilte NTNU-studentene og laget fra Zürich.

Banen de konkurrerte på blir vanligvis brukt til Formel 1. Men denne gangen var det ingeniørstudenter med lag fra hele verden som brukte banen. NTNU-studentene deltok med to biler. En med fører, og en førerløs.

Ifølge studentlaget selv går bilen med fører, som har fått navnet Atmos, fra null til hundre på 2,2 sekunder.

Den førerløse bilen bærer navnet Eld og har også vakt oppsikt. Revolve NTNU har i løpet av det siste året klart å utvikle og implementere et helautonomt system på den elektriske racerbilen som ble laget i 2017 slik at den kan kjøre av seg selv på racerbanen.

Eld kom på en 7. plass under Formula Student Germnay.