Regjeringen lytter til partene: Varsler lønnsstøtte

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: Erlend Angelo/LO

Regjeringen lytter til partene: Varsler lønnsstøtte

- Det er bra at regjeringen har lyttet til LO og partene for å få på plass en lønnstøtteordning, som kan hindre et ras av nye permitteringer, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Koronakrisen

Etter et møte mellom partene i arbeidslivet og regjeringen fredag er det nå enighet om å sette i gang et arbeid for raskt å få på plass en lønnstøtteordning. Målet er å unngå at folk skal bli permittert og miste jobben som følge av innstramminger i smitteverntiltak.

LO ba regjeringen allerede tidlig i desember om å forberede en slik ordning, for å holde hjula i gang og folk i jobb. 

- Nå er vi først og fremst glad for at regjeringen har lyttet og er tydelig på at vi skal få på plass en lønnstøtteordning for å holde folk i jobb, sier Hessen Følsvik og  understreker at den norske modellen nå fungerer på sitt beste.

Fagfolkene i LO, NHO og Virke skal nå jobbe sammen med embetsverket i Finansdepartementet for å legge fram en lønnsstøtteordning. Sjeføkonom , Roger Bjørnstad, bistår arbeidet fra LO.

LOs sjeføkonom, Roger Bjørnstad bidrar til å jobbe fram en lønnsstøtteordning.

- Vi er klare for å skru sammen en god ordning, som kan bidra til å holde  folk i jobb. Vi starter jobben umiddelbart, sier Roger Bjørnstad.

Bjørnstad understreker at «mange tanker allerede er tenkt» og han mener derfor at det er mulig å komme frem til gode ordninger raskt.

- LO har spilt inn et konkret forslag til en modell som nå ligger som et utgangspunkt for jobben videre. Og så skal selvsagt de andre partene bidra med sine innspill, sier Bjørnstad, som mener vi må se resultater av arbeidet i god tid før jul.

Les mer om LOs forslag til hvordan lønnstøtteordningen kan se ut her.