Økonomisk trygghet i en vanskelig tid

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Hans-Christian Gabrielsen innleder på et seminar
I en tid hvor det ser helsvart ut i norsk arbeidsliv, er det viktig å gi en viss privatøkonomisk trygghet. Både for de som er rammet direkte, men også for å sikre at vi ikke mister flere arbeidsplasser, sier Hans-Christian Gabrielsen.

Økonomisk trygghet i en vanskelig tid

SpareBank 1 – bankene setter nå lånerentene raskere ned, og åpner opp for avdragsfrihet. Langt flere permitterte LO-medlemmer kan få forskudd på dagpenger.

LOfavør

- Jeg er glad for at så mange flere LO-medlemmer kan få økonomisk trygghet i en svært vanskelig og usikker tid, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Mange går nå tøffe økonomiske tider i møte på grunn av korona-krisen. Hittil i år har over 300.000 søkt om dagpenger fra NAV. Arbeidsløsheten har ikke vært høyere siden depresjonen i de harde 30 -åra.

Flere tiltak for LO-medlemmer

Gjennom LOfavør gjør SpareBank 1-bankene nå flere tiltak som bidrar til å trygge privatøkonomien til LO-medlemmer:

  • Boliglånsrentene settes ned raskere hos SpareBank 1-bankene.
  • Permitterte i flere deler av landet kan søke om forskudd på dagpenger, slik at man ikke blir stående på bar bakke mens man venter på NAV. Dette var et tilbud som SpareBank 1 SMN var først ute med.
  • Avdragsfrihet på boliglån og kredittkortgjeld: LO-medlemmer kan tilbys betalingsfri måned og/eller tilpasset nedbetalingsplan på kredittkortregning fra LOfavør Mastercard.

Setter pris på bankenes innsats

- I en tid hvor det ser helsvart ut i norsk arbeidsliv, er det viktig å gi en viss privatøkonomisk trygghet. Både for de som er rammet direkte, men også for å sikre at vi ikke mister flere arbeidsplasser, sier Gabrielsen.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen setter pris på at bankene nå gjør sitt ytterste for å gi privatøkonomisk trygghet i en vanskelig situasjon:

- Det er vanlige arbeidsfolk som betaler kanskje den tøffeste prisen i denne krisen. Folk har mistet livsgrunnlaget sitt over natta. Dette er en veldig flott gest til våre medlemmer, som også er kunder, sier Gabrielsen.

Øvrige SpareBank 1-banker tilbyr også LOfavør Boliglån og har også varslet at boliglånsrentene settes ned som følge av koronakrisen.

BESTE PRIS PÅ LOFAVØR.NO (26. mars 2020)

LOfavør Førstehjemslån

Nominell rente fra 1,60 %

(Eff. rente 1,68 %, 2 mill. o/25 år, kostn. kr 445.226, totalt kr 2.445.226.)

LOfavør Boliglån Ung

Nominell rente fra 1,70 %

(Eff. rente 1,78 %, 2 mill. o/25 år, kostn. kr 473.708, totalt kr 2.473.708.)

LOfavør Boliglån

Lån innenfor 75 % av boligverdi, nominell rente fra 1,80 %

(Eff. rente 1,88 %, 2 mill. o/25 år, kostn. kr 502.392, totalt kr 2.502.392.)

Lån innenfor 50 % av boligverdi, nomienell rente fra 1,70 %

(Eff. rente 1,78 %, 2 mill. o/25 år, kostn. kr 473.708,  totalt kr 2.473.708.)

Du finner mer informasjon her

Ny rente og endringstidspunkt vil variere mellom de selvstendige SpareBank 1-bankene.

- Vi oppfordrer medlemmer som eventuelt skulle få betalingsutfordringer som følge av situasjonen, til å ta kontakt med sin SpareBank 1-bank så tidlig som mulig, sier LO-sekretær Terje O. Olsson, som leder LOfavør.

Du kan lese mer om de tiltakene som er satt i gang for å gi deg økonomisk trygghet i en vanskelig tid her:

Koronainfo fra forbundene