- Vi må unngå at ledigheten biter seg fast!

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
– Frykten for å miste jobben sprer seg dessverre i takt med koronaviruset selv. LO har derfor hele tiden under denne krisen vært opptatt av å sikre arbeid og tryggheten til vanlige folk

- Vi må unngå at ledigheten biter seg fast!

Arbeidsledighet er som sement, og vi må for enhver pris hindre at den biter seg fast, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Koronakrisen

– Norge skjelver nå. Vanlige arbeidsfolk betaler den tøffeste prisen, sier Gabrielsen.

Fredag kom nye tall over arbeidsledige fra Nav, som viser at 412.000 personer, det utgjør 14,7 prosent av arbeidsstokken, nå er helt eller delvis arbeidsløse. Folk som er blitt permittert på grunn av koronautbruddet, utgjør 90 prosent av nyregistreringene.

– Frykten for å miste jobben sprer seg dessverre i takt med koronaviruset selv. LO har derfor hele tiden under denne krisen vært opptatt av å sikre arbeid og tryggheten til vanlige folk. Om ledigheten får stivne og feste seg, er den nesten umulig å bli kvitt, sier Gabrielsen.

Vi må for enhver pris hindre at arbeidsledigheten biter seg fast. Arbeidsledighet er som sement. Lettest å fjerne i starten, men om den får stivne og feste seg er den nesten umulig å bli kvitt.

Gabrielsen  mener det er åpenbart at det vil være behov for flere, kraftfulle tiltak og en enda mer aktiv industri- og næringspolitikk fremover.

– Det er helt avgjørende at vi fortsetter å sette inn massive og målrettede tiltak for å hjelpe norske arbeidstakere og bedrifter, sier han.