- Mange kan føle seg tryggere nå

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon
Foto: LO/Marius Martinsen LO har hele tiden vært opptatt av å sikre arbeidsplassene til vanlige lønnsmottakere - gi trygghet for arbeid og inntekt når vi kommer ut av denne krevende situasjonen», sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

- Mange kan føle seg tryggere nå

Det er bra at Stortingsflertallet sikrer bedriftene som nå står på kanten av stupet med en bred kontant-pakke. Mange kan føle seg tryggere nå.

Koronakrisen

Det sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen etter at Stortingsflertallet tirsdag vedtok en kontantstøtte på opp mot 50 milliarder kroner for å hjelpe norsk næringsliv gjennom koronapandemien.

-  Vi er fornøyde med at det nå har kommet med en bred pakke som kan sikre de mange bedriftene som nå står på kanten av stupet. Mange kan føle seg tryggere nå. Og det er bra. Det siste vi trenger er et ras av korona-konkurser.

Det må stilles krav

- Samtidig er det synd og overraskende at Stortingsflertallet ikke klarte å samle seg om tydeligere til at bedrifter som mottar støtte fra fellesskapet, må gi avkall på utbytte og bonus, sier LO-lederen.

Slike krav er det helt naturlig å stille når fellesskapet stiller opp med store ressurser. Det samme gjelder jo når vanlige folk skal søke om støtte fra det offentlige, påpeker Gabrielsen.

- Det vi ikke trenger er en ordning som gir useriøse bedrifter et sugerør ned i statskassen. Vi vet at det alltid vil være en risiko for at det er useriøse bedrifter som vil forsøke å utnytte slike ordninger.

Vil sikre arbeidsplasser

LO har hele tiden vært opptatt av å sikre arbeidsplassene til vanlige lønnsmottakere - gi trygghet for arbeid og inntekt.

Det er en stor påkjenning for de mange som nå ikke vet om de vil ha en jobb å gå til når vi når vi kommer ut av denne krevende situasjonen.

Gabrielsen er bekymret for at korona-krisen skal utnyttes til å si opp arbeidstakere unødvendig.

- Når det gis betydelige ressurser fra fellesskapet, så må også de ansatte trygges i størst mulig grad. Generelle råd om å ikke si opp folk unødvendig blir litt som en kardemommelov. Fromme formaninger er dessverre ikke nok, sier Gabrielsen.

Ordningen må følges nøye og raskt justeres hvis det viser seg nødvendig. Vi forventer en grundig kontroll av tildelingene og at misbruk og svindel blir slått hardt ned på.