1. mai-aksjonen: Stopp smitten - ikke demokratiet

Gå til hovedinnhold Gå til navigasjon

1. mai-aksjonen: Stopp smitten - ikke demokratiet

- Utviklingsland står overfor en krise som vil ha katastrofale økonomiske konsekvenser og drive opp ulikheten.   Norsk Folkehjelp vil bruke 1. mai-dagen til å samle støtte til Folkehjelpas partnere som sliter hardt i denne situasjonen.

1. mai 2020

- Vi vet enda ikke hvor mange som blir rammet og hvilke langsiktige sosioøkonomiske og politiske konsekvenser det vil få. 

Slik kan du hjelpe!

Hva kan mer kan fagbevegelsen gjøre for å støtte årets 1. mai aksjon??

· Spre informasjon om årets 1. mai-aksjon til alle ledd i organisasjonen.

· Lag deres egne innsamlinger på sosiale medier. Bruksanvisning blir lagt på https://folkehjelp.no/1-mai-aksjonen når den er klar.

· Publiser digitale bøsser på nettsider til LO forbundene og partiene.

· Publiser appeller fra Norsk publiser på egne nettsider og sosiale medier

· Det blir laget profilrammer og bakgrunnsbilder til bruk på sosiale medier. Bruk dem og spre dem.

· Spre informasjon om Sound of Solidarity.

· Bruk deler av vårt budskap i egne taler, og oppfordre folk til å støtte aksjonen. Vedlagt er et utkast til appell som dere står fritt til å bruke.

For å hindre spredning har land etter land stengt ned. Folk har blitt sendt hjem fra skole og jobb og fått beskjed om å holde seg inne. Det er innført karantene og portforbud og straff for å bryte reglene. Grenser er stengt og alle arrangementer med mange mennesker er avlyst eller forbudt.

- 55% av verdens befolkning har ikke tilgang på noen sosiale ordninger. Og mer enn 75% av befolkningen i de minst utviklede landene har ikke tilgang på vann og såpe.

Nå er tiden for å vise solidaritet og sikre at sivilsamfunnet fortsatt kan virke og spille sin rolle i kunne svare på folks behov for korrekt informasjon, såpe og desinfeksjonsmidler, og matutdeling for de aller mest sårbare.

Behovene er store i den spesielle situasjonen vi står i. Mange av våre partnere kunne bidradd mer dersom de hadde hatt mer midler.

Støtt opp om årets 1. mai-aksjon!