Landsorganisasjonen i Norge

Aktiviteter
Tobias Linge (18) har ledet en suksessfull Ungdomsbedrift. Torsdag inntok han ledelsen Norges største fagforening. Her sammen med LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen Foto: Hege Nilsen Ahlquist

Tobias er leder for en dag

– Helt frie tøyler kan jeg nok ikke gi Tobias, men han skal få et innblikk i hvordan det er å lede en stor medlemsorganisasjon som ønsker å påvirke samfunnet, sa LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv.

LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik er en av lederne som har med seg en ungdom på jobb denne dagen.

- Å ha med Tobias på laget har vært like lærerikt for meg som for ham, sier Hessen Følsvik.  

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Tobias Linge (18) har ledet en suksessfull Ungdomsbedrift og han befinner seg i godt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Tobias sine prestasjoner som daglig leder i ungdomsbedriften Normex Trading UB, sikret gutten fra Sandvika plass på Leder for en dag. 

– Jeg synes det har vært veldig lærerikt å drive Ungdomsbedrift, og det har gitt meg erfaringer som jeg har hatt stor glede av nå i etterkant. Jeg er veldig stolt og takknemlig over å bli valgt ut til å være med på dette. Det blir spennende å tilbringe en hel dag med Peggy, sier Tobias Linge. 

Etter at ungdomsbedriften ble avviklet på slutten av skoleåret, har Tobias drevet virksomheten videre som aksjeselskap. Normex Trading AS importerer ekslusive oljer fra Mexico. 

Fornøyd med dagen

Det har vært en innholdsrik og hektisk dag for LOs nestleder og Tobias med møte i LOs stedsutviklingsutvalg, møte med Arbeiderpartiets næringsfraksjon og finansfraksjon og innledning om LOs visuelle profil. Men ekstra stas var det å få høre LO-lederen snakke til Fagforbundets landsmøte på morgenkvisten.

– Jeg setter pris på at du snakker så mye om fagutdanning og lærlinger, var hans kommentar til LO-lederen. – Det er jeg også opptatt av.

Ungt entreprenørskap og ungdomsbedrift

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ.

ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).

Flere aktuelle saker

Se alle artikler