Landsorganisasjonen i Norge

Aktiviteter
Foto: Arash Nejad/nyebilder.no

Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund 100 år!

- Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund er et viktig LO-forbund som leder oss trygt i riktig retning i justis- og kriminalomsorgspolitikken, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen om jubilanten.

LO-lederen benyttet anledning til å gratulerer med dagen på forbundets landsmøtes første dag. Han ønsket lykke til med ukas viktige politiske diskusjoner og vedtak. 

På denne ukas landsmøte er det mange viktige diskusjoner på dagsorden. For det som skjer under norsk kriminalomsorg har svært stor betydning for tryggheten i samfunnet vårt. Og kuttes det i bemanningen, svekkes sjansene for at det skal gå bra med rehabiliteringen. 

100 år! 

18. juni 1918 i Møbelindustriarbeiderforbundets kontor i Møllergata 18, på hjørne av Youngs gate og Møllergata, der Oslo Kongressenter i dag ligger, ble det vedtatt å stifte Fengselsbetjentens landsforbund – som i dag heter Norsk Fengsel og Friomsorgsforbund.

I forbindelse med 100-års jubileet har tidligere fagbladredaktør Jan-Erik Østlie skrevet jubileumsboka «en stille revolusjon». 

Les mer om jubileet her! 

Dette blir det debatt om på landsmøtet (Fri Fagbevegelse)  

Alt om landsmøtet

Flere aktuelle saker

Se alle artikler