Landsorganisasjonen i Norge

Kongress 2017
Deltakerne på LOs organisasjonskonferanse mener at kampen mot den høye arbeidsledigheten bør være viktigst for LO i neste fireårsperiode. Foto: Tri N. Dinh, LO Media

72 000 har deltatt i medlemsdebatten

Et kjempeengasjement blant LOs medlemmer. - Vi har lagt lista enda høyere, sa LO-leder Gerd Kristiansen på LOs organisasjonskonferanse på Sørmarka.

LO har gjennomført tre medlemsdebatter tidligere.  Hittil er det debatten i 2004/2005 som har hatt størst deltakelse.  Den gang var det 44 000 LO-medlemmer som sa klart i fra om at de ikke godtok Bondevik-regjeringens endringer i Arbeidsmiljøloven.

Si din mening her!

Denne gangen er engasjementet større.  72 000 har sagt sin mening allerede:  - Vi har lagt lista enda høyere. Vi har satt oss som mål å få inn ett hundre tusen svar fra medlemmene, før debatten avsluttes 1.februar, sa LO-leder Gerd Kristiansen på LOs organisasjonskonferanse i går.

Nå går det ut mail til over 40 000 tillitsvalgte om å gjøre en sluttspurt for å få medlemmene i tale. Det er utarbeidet egne informasjonpakker som skal gjøre jobben lettere.

- Vi har et stykke igjen til det.  Derfor må dere hjelpe oss nå, med å få enda flere av medlemmene engasjert i debatten, sa en engasjert LO-leder.

 I forkant av konferansen var deltakerne utfordret til å si hva de syntes var viktigst.  Kampen mot arbeidsløsheten var den klart viktigste saken for organisasjonskonferansen.

 - Med medlemmenes krav i ryggen skal vi spørre partiene om hva de mener om våre viktigste saker: Hva de mener om søndagen som en fortsatt annerledes dag? Om fortsatt full lønn under sykdom? Om pensjon på 2/3 av sluttlønna?

Så skal vi fortelle medlemmene om hva partiene svarte! Og det blir et utrolig viktig mobiliseringsgrunnlag fram mot valget, sa Gerd Kristiansen.

 Les mer om LOs medlemsdebatt

Flere aktuelle saker

Se alle artikler