Landsorganisasjonen i Norge

Tariff 2018

95% ja i finansnæringen

Medlemmene i LO Finans har talt og sagt et rungende ja til resultatet i årets tariffoppgjør. - Våre medlemmer har streiket for viktige prinsipper! Jeg er glad for at de er fornøyd med resultatet, sier LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik.

LO Finans har både medlemmer fra Postkom og Handel og Kontor og i begge gruppene var det stor tilslutning til årets resultat.

1200 LO-medlemmer i finansnæringen streiket i seks dager bl.a. for retten til å inngå tariffavtale. 

- Våre medlemmer har streiket for viktige prinsipper. Jeg er stolt over den innsatsen de har lagt ned. De har stått rakrygget i denne konflikten. Samtidig viser dette resultatet at det nyttet å streike, sa LOs nestleder Peggy Hessen Følsvik da resultatet var klart., den 5. juni i år.

Nå har LO-medlemmene i Finansnæringen sagt klart ja til resultatet som innebærer:

  • LO kan nå kreve en tariffavtale når vi organiserer minst 10 prosent av arbeidstakerne i enten hele bedriften, eller i en av bedriftens underenheter. I underavdelinger med færre enn 30 ansatte må det minimum være tre medlemmer for at vi kan kreve en tariffavtale
  • De ansatte i næringen som slutter å jobbe etter fylte 62, 63 eller 64 år, har nå fått et tidligpensjonstillegg.
  • I tillegg får man det samme resultatet som fremkom i meklingen mellom Finans Norge og Finansforbundet

Her får du mer informasjon om resultatet

Riksmekleren og Finans Norge er blitt meddelt at LOs medlemmer har godkjent forslaget fra den 5. juni. Oppgjøret er dermed vedtatt.

Flere aktuelle saker

Se alle artikler