Foto: Istock

Lønn 36.720 dollar pr. minutt!

Leder og eier av grossistfirmaet og internettselskapet Amazon.com Jeff Bezos var nylig i Berlin for å motta en utmerkelse, men fikk mest oppmerksomhet omkring sin lønn. Totalt hever han lønn og utbytte på 36.720 dollar per minutt! Det er 19 milliarder dollar i året!!

Publisert 14.05.18 Av: Knut Arne Sanden

I gjennomsnitt tjener hans ansatte 28.446 dollar per år! De løper beina av seg i de store varehusene for å finne fram bestillinger som er gjort på nett.

Hans "minuttlønn" er altså det samme som 1,3 årslønner hos sine lageransatte.

En Obama-lov førte til at selskapet måtte offentliggjøre hva de ansatte tjente. Det viste at de lå langt under andre selskaper. UPS, som kjører ut varer, betaler sine ansatte nesten dobbelt så mye, nemlig 53.440 dollar i året. Amazon ansatte 130.000 nye personer 2017.

Bezos besøkte det tyske mediekonsernet Axel Springer for å motta en pris. Utenfor demonstrerte både fagforbundet Ver.di og den nyvalgt SPD-lederen Andrea Nahles mot at selskapet nærmest er nullskatteyter overalt og amerikaniserer arbeidsforholdene.

Bezos avviste alt kritikk fordi selskapet er til for å gjøre kundene fornøyd. Tilslutt sa han at han var stolt av selskapets lønninger.

Særlig sin egen, kan man anta.

Flere aktuelle saker

Se alle artikler