Foto: Istock

EU spanderer interrailen

Er du ung, eventyrlysten og blakk? Da kan EU ordne sommerferien for deg med gratis interrail. Dersom du er EU borger og 18 år. Det som begynte som en nær spøk i brusselboblen blir denne sommeren en realitet.

Publisert 13.06.18 Av: Hans Øyvind Nilsen

Det eneste du må gjøre for å søke om et slikt reisepass er å oppfylle 8 strenge krav, samt være villig til å reise med billigst mulig transport, ikke fly og helst tog, samt svare korrekt på en «europaquiz». Og bli en liten mini-EU-ambassadør.

Det hele kom opp som en ide for hvordan EU kan gjøre mer for sin image og sine innbyggere og er litt i tråd med tankegangen som har ligget bak finansiering av gratis trådløst internett for alle kommuner i EU/EØS. Men interrail i motsetning til internett er forbeholdt EU-borgere. Initiativet skal hjelpe bygge en «felles europeisk identitet» blant Europas unge håpefulle. I første omgang mer spesifikt ca 15.000 av dem, det er antall pass tilgjengelige for i sommer.

Håpet er at 18 åringene skal reise rundt til ulike historiske bygg og event arrangert under «European Year of Cultural Heritage» og at disse ivrige historie- og kultur-interesserte ungdommene, eller «OppdagEU-ambassadørene», vil poste heftig om det på Insta.

Så følg med, følg med under #FreeInterrail i sommer.

Flere aktuelle saker

Se alle artikler